Dobra włoska restauracja – klasyczne menu
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najczęsciej spotykany typ gastronomii. Cenimy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, pożywne i ładnie wygląda na talerzu. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci kosztują rzadsze dania – tortellini, polentę i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za smaczną włoską restauracją warto zwrócić uwagę na elementów: czy trattoria stosuje włoskie składniki, czy w karcie są też mniej popularne włoskie dania, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i dania z wielu miejsc Włoch. Prawdziwie włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski smak.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to wspaniała kuchnia europejska .
Dobre wino z Włoch
Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która aspiruje do bycia eleganckim miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie powinna ignorować wina. Kolacja w klimacie włoskim bez wyjątku musi obejmować również trunek. Kieliszek czerwonego wina to we Włoszech kanon. czytaj więcej o naszej restauracji Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie lamezia oraz noto z Sycylii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście ma być postrzegana jako prawdziwie włoska, musi mieć różnorodny wybór win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości warto wybrać się do restauracji, która jest w stanie podać nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film